ΝΑΤΟΪΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ-ΘΕΡΜΟΣ (;) ΠΟΛΕΜΟΣ
Του Ανδρέα Ζαφείρη*
Τις τελευταίες μέρες τα δυτικά ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο παραπληροφόρησης γύρω από την υποτιθέμενη παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία. Βασικό «αποδεικτικό» στοιχείο της προπαγάνδας τους είναι οι δορυφορικές φωτογραφίες φάλαγγας αρμάτων μάχης στις γραμμές του Λαϊκού Στρατού. Το συμπέρασμα είναι σχεδόν αυτονόητο:πως είναι δυνατόν ανταρτικές ομάδες να διαθέτουν άρματα μάχης; Άρα τα άρματα είναι ρωσικά, άρα η Ρωσία έχει εισβάλει στο Ουκρανικό έδαφος. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει δορυφορική εικόνα που να δείχνει το σημείο κα τη στιγμή εισόδου, δε φαίνεται να αποδυναμώνει το επιχείρημα.
Είναι όμως έτσι;
Η αλήθεια είναι ότι ο Λαϊκός Στρατός διαθέτει ήδη ίλες αρμάτων, που έχει κατασχέσει από τις ουκρανικές δυνάμεις. Και αυτό το πιστοποιεί η ιδία η ουκρανική κυβέρνηση με τα επίσημα στοιχεία για τις απώλειες, (αναφέρεται και σε ανθρώπινες απώλειες και σε απώλειες υλικού) που υπογράφουν οι Α. Avakov (Υπουργός Εσωτερικών) και V. Gritsak (επικεφαλής της ATO –της «αντιτρομοκρατικής» υπηρεσίας ).
Σύμφωνα με το έγγραφο, σε μια περίοδο μίας εβδομάδας τον Ιούλιο, 35 άρματα μάχης του Ουκρανικού Στρατού και 96 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης είτε κατασχέθηκαν είτε καταστράφηκαν από τις δυνάμεις του Λαϊκού Στρατού.
Στις 21 Αυγούστου η ομάδα Cyberberkut, παρείχε τα ακόλουθα δεδομένα, για την κατάσχεση τεθωρακισμένων οχημάτων του ουκρανικού στρατού (τη περίοδο 20 Ιουνίου – 15 Αυγούστου):
Άρματα μάχης T-64 – 65 μονάδες.
Οχήματα μάχης Πεζικού (BMP) –69.
Τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (BTR)–39.
Εάν σε αυτά τα στοιχεία συνυπολογίσουμε ότι μια ολόκληρη Ταξιαρχία, η 72η, έχει κυκλωθεί και εγκατέλειψε τον οπλισμό της, καταλαβαίνουμε το επίπεδο εξοπλισμού του Λαϊκού Στρατού και τις δυνατότητες που έχει σε άρματα μάχης.
Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που τα δυτικά ΜΜΕ παίζουν ένα τέτοιο ρόλο. Ας θυμηθούμε το «χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ».
4-5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία με τη συμμετοχή των 28 κρατών μελών και 30 παρατηρητών. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ αναζητεί το πρόσχημα για μια ακόμη πιο επιθετική πολιτική στο τομέα της Ουκρανίας;
Σύμφωνα με τον D. Cameron (την επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και τους επικεφαλής των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής):
«Οι ηγέτες (των χωρών του ΝΑΤΟ) πρέπει να επανεξετάσουν τη σχέση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία σαν απάντηση στις παράνομες ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία… ο πρωθυπουργός θέλει να αξιοποιήσουμε τη σύνοδο κορυφής, για να συμφωνήσουμε σχετικά με το πώς το ΝΑΤΟ θα διατηρήσει ισχυρή παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη κατά τους επόμενους μήνες, για να παράσχει εγγυήσειςπρος τους συμμάχους εκεί»
Η επιστολή Cameron είναι στο ίδιο πνεύμα με το αίτημα που είχε διατυπώσει , στα τέλη Ιουλίου, και σε συνεννόηση με το Πεντάγωνο, ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη P. Breedlove για την ανάγκη «ενίσχυσης μιας βάσης στην Πολωνία με ικανό αριθμό από όπλα, πυρομαχικά και άλλα εφόδια ώστε να υποστηρίξουν μια ταχεία ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών εναντίον της Ρωσίας».
Το «Σενάριο Blitzkrieg» του Breedlove, αποτελεί μέρος της ατζέντας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία την επόμενη εβδομάδα κα στην ουσία πρόκειται για μια αντιγραφή του σχεδίου RAPA της Γερουσία των ΗΠΑ (για την αντιμετώπιση της ρωσικής «επιθετικότητας»), το οποίο προωθεί τη εντονότερη στρατιωτικοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης.
Οι δηλώσεις Rasmussen ότι «η Ρωσία είναι ένα έθνος που, δυστυχώς, για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έχει κατακτήσει έδαφος με τη βία» δεν επιτρέπουν παρερμηνείες.
Ήδη η βάση του Szczecin, στις ακτές της Πολωνίας προετοιμάζετε για να αποτελέσει τη βάση-κόμβο του νέου δόγματος. Μένει να διευκρινιστεί και ο νέος ρόλος της Σούδας και του Ακτίου.
(ακολουθεί το έγγραφο Asakov-Gritsak)
ΠΗΓΗ: Σάββατο 30 Αυγούστου 2014,http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17510%3Azafeirhs-eisvolh&catid=37%3Adi-evropi&Itemid=172