Η καλή και η κακή πολιτική

Η  καλή και η κακή πολιτική

Του παπα Ηλία Υφαντή

​Ο Σ/τος Αιτ/νίας, που μου απαγόρευσε το κήρυγμα, δεν με έχει ακούσει ούτε μια φορά να. Απλά άκουσε τα όσα του είπανε οι κοσμικοί και θρησκευάμενοι ρουφιάνοι. Και με τη βάση αυτή «αποφάσισε και διέταξε» την απαγόρευση.

Και αυτό συνιστά βαρύτατο σφάλμα  και ελάττωμα. Να ακούς, δηλαδή, μόνο τους ρουφιάνους και όχι κι εκείνους, εναντίον των οποίων οι ρουφιάνοι εκτοξεύουν το δηλητήριό τους.

Κι ένας απ’ τους λόγους για τους οποίους δημοσιεύω τώρα σε βίντεο τα κηρύγματά μου, είναι, για να δώσω την ευκαιρία στον Σ/το Μητροπολίτη Αιτ/νίας ή τον οποιονδήποτε άλλο να μας πει ποια είναι τα σημεία εκείνα των κηρυγμάτων μου από τα οποία προκύπτει ότι «κινούμαι στα όρια της αιρέσεως», όπως συκοφαντικά υποστήριξε ενώπιον των εμβρόντητων ιερέων της Μητρόπολης (16-12-13). Γιατί βέβαια ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξόχως σοβαρό και δεν προσφέρεται για καιροσκοπικούς ακροβατισμούς.

Αλλά  μπορεί να πούνε κάποιοι: Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τόσο στα κηρύγματά σου, όσο και στα κείμενά σου, πολιτικολογείς!

Αυτό βέβαια δεν το αρνούμαι. Αλλά η πολιτικολογία δεν συνιστά αίρεση. Και θα προχωρήσω ακόμη περισσότερο, για να υποστηρίξω ότι όλοι οι άνθρωποι πολιτεύονται και πολιτικολογούν. Με οτιδήποτε κι αν κάνουν ή λένε. Και είναι προφανές ότι ακόμη και οι άγιοι και η Παναγία και ο ίδιος ο Χριστός αναπόφευκτα πολιτεύτηκαν και πολιτικολόγησαν, ο καθένα με τον τρόπο του. Πολιτεύτηκαν και πολιτικολόγησαν σύμφωνα με το δίκιο και την αλήθεια. Και ασφαλώς είχαν και τις συνέπειες των επιλογών τους, εκ μέρους εκείνων οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να τους αντιμετωπίσουν με λογικά ή ηθικά επιχειρήματα. Τους μαθητές προσπάθησαν να τους φιμώσουν. Αλλά εκείνοι τους αποστόμωσαν με το «πειθαρχείν δε Θεώ μάλλον ή ανθρώποις»! Τον Πρόδρομο, που δεν μπορούσαν να του κλείσουν το στόμα, του έκοψαν το κεφάλι. Και βέβαια το Χριστό τον σταύρωσαν. Και πολλούς άλλους αντιμετώπισαν παρόμοια ή διαφορετικά…

Που σημαίνει ότι και οι φιμωτές και οι ααποκεφαλιστές και οι σταυρωτές και οι πάσης φύσεως δήμιοι και βασανιστές πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται με το δικό τους τρόπο. Κι αν δεν μιλούν με το στόμα, μιλούν με το ξίφος, το σταυρό ή τους άδικους νόμους. Κάνοντας, σε κάθε περίπτωση, κακή ή και χείριστη πολιτική.

Όπως αυτοί (λαϊκοί και κληρικοί), που στις μέρες μας στηρίζουν και υποστηρίζουν την ανθελληνική και αντιχριστιανική πολιτική των σιωνιστικών και ναζιστικών μνημονιακών  κομμάτων και κυβερνήσεων του τόπου μας. Σε αντίθεση με τα κηρύγματά μου τα οποία σε κάθε περίπτωση, έχουν καθαρά πατριωτικό χαρακτήρα και ανταποκρίνονται στο κοινό περί δικαίου και  φιλοπατρίας αίσθημα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Και κάνω τώρα εδώ αυτή την αναλυτική εισαγωγή, επειδή κάποια απ’ τα βίντεο της Κυριακής (Δ.΄Ματθαίου), της Δευτέρας (Αγίας Κυριακής) και της Τρίτης (Αγίου Προκοπίου) έχουν πολιτικό κατά κάποιο τρόπο χαρακτήρα.

Ag-Kyriaki

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των κηρυγμάτων αυτών είναι:

1) Δ.΄Ματθαίου: https://www.youtube.com/watch?v=8EWF4hStIcE

2) Αγίας Κυριακής: https://www.youtube.com/watch?v=C17dNjhNi40

3)  Αγίου Προκοπίου: https://www.youtube.com/watch?v=K5j0BwyHWsE

Ευχαριστώ όσους θα έχουν τη διάθεση να τ’ ακούσουν και να τα σχολιάσουν.

παπα-Ηλίας

 

Υ.Γ. Παραθέτω και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των τριών μπλοκ μου για όσους θέλουν να έχουν μια πληρέστερη γνώση των ιδεών και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο έζησα.

1) Αντιδεσποτικός: http://antidespotiko.wordpress.com/

2) Ο ξυπόλυτος δάσκαλος: http://xipolitosdaskalos.wordpress.com/

3) ΥΠΕΡΒΑΣΗ: http://papailiasyfantis.wordpress.com

ΠΗΓΗ: 3 Ιουλίου 2014, http://papailiasyfantis.wordpress.com/2014/07/03/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

1 σχόλιο στο “Η καλή και η κακή πολιτική

  1. papailias

    Παναγιώτη

    θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την αναδημοσίευση του κειμένου μου και των συνημμένων βίντεο>

    παπα-Ηλίας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.