ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ

ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ

 

Του Απόστολου Παπαδημητρίου

 

Είναι πλέον πασιφανές ότι η χώρα μας έχει βυθιστεί σε ύφεση άνευ προηγουμένου κατά ειρηνική περίοδο. Οι δανειστές μας γίνονται ολοένα και πιο προκλητικοί και οι κυβερνώντες διαχέουν την αντίληψη ότι δίνουν αγώνες υπέρ του ελληνικού λαού. Δίνουν πράγματι ή ζητούν από τους εκπροσώπους των δημίων μας πίστωση χρόνου, ώστε να πεισθεί ο λαός πως πράγματι προασπίζονται τα δίκαια ή τα συμφέροντά του. Χρησιμοποίησα εναλλακτικά τους δύο όρους, καθώς δεν είναι πάντοτε ευδιάκριτο αν πρόκειται για το ένα ή το άλλο. Ας θυμηθούμε και την αντίδραση στη ρήση πολιτικού: «Ό, τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»!

Ας επιχειρήσουμε νηφάλια έναν απολογισμό των τελεσθέντων κατά τη μνημονιακή περίοδο. Μας είπαν ότι σύντομα θα είχαμε τη δυνατότητα να εξέλθουμε στις αγορές. Αυτό διεψεύσθη παταγωδώς. Μάλιστα στην αρχή του έτους το ΔΝΤ, ο μηχανισμός αυτός που έσπειρε τον όλεθρο στις χώρες, των οποίων ανέλαβε να ανορθώσει την οικονομία, αποδέχθηκε ότι οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία υπήρξαν λανθασμένες! Τί άραγε οδήγησε τους ιθύνοντες στην ομολογία αυτή; Μήπως κρίση συνειδήσεως; Αστείο! Οι άνθρωποι που διαφεντεύουν τα οικονομικά του πλανήτη είναι αδίστακτοι και πωρωμένοι! Το έχουν νοιώσει οι απόκληροι του πλανήτη, οι χώρες των οποίων λεηλατήθηκαν πριν από τη δική μας. Τότε εμείς καμαρώναμε βουτηγμένοι στο λάγνο ψεύδος της προόδου και της ευημερίας! Ασφαλώς η ομολογία είναι κίνηση στα πλαίσια εφαρμογής σχεδίου, του οποίου τις φάσεις αγνοούμε και ίσως να μη κατανοήσουμε ποτέ. Ουδείς όμως αναρρωτήθηκε: Δηλαδή επιστρέφοντας στις αγορές θα συνεχίσουμε να ζούμε δανειζόμενοι;

Οι δανειστές μας γνώριζαν πως η χώρα μας δανειζόμενη διαρκώς και ασύστολα θα κατέληγε σε πλήρη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων. Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν εμφανής ήδη από το 1982 και η σπατάλη, στα πλαίσια της υιοθεσίας του εισαχθέντος μαζί με τα προϊόντα καταναλωτικού πνεύματος, επιεικώς προκλητική! Παράλληλα συρρικνωνόταν διαρκώς η πρωτογενής παραγωγή με τα μέτρα που ελάμβαναν οι εταίροι μας και εφάρμοζαν οι κατ' εντολήν τους εκλεγμένοι από τον «κυρίαρχο» λαό «ηγέτες» μας. Πώς ήταν δυνατόν υπό τις συνθήκες αυτές η χώρα μας να κατορθώσει να αποπληρώσει τα δάνειά της; Αυτό το γνωρίζει κάθε νοικοκύρης, που υφίσταται μύριες όσες θυσίες, προκειμένου να αποφύγει τον δανεισμό!

Ο αναγνώστης ίσως αντιλήφθηκε ότι ο τίτλος του άρθρου έχει σχέση με προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Ας παραθέσουμε όμως πριν από την ανάλυσή της τρεις άλλες προφητείες: «Οι άνθρωποι θα μείνουν φτωχοί, γιατί δεν θάχουν αγάπη στα δένδρα» και «οι άνθρωποι θα καταντήσουν γυμνοί, γιατί θα γίνουν τεμπέληδες»! «Φτιάχνετε σπίτια τορνευτά και δεν πρόκειται να κατοικήσετε σ' αυτά»! Τις παραθέτω εν γνώσει ότι διατρέχω τον κίνδυνο να κακοχαρακτηριστώ από τον καιροφυλακτούντα δημαγωγικό λόγο. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την κακοδαιμονία του δημοσίου τομέα, ο οποίος αποτέλεσε τροφέα των οπαδών της ήσσονος προσπαθείας, κατά κανόνα μελών της πελατείας των κομμάτων εξουσίας. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι επιδοτήσεις κατέστησαν σε μία τριακονταετία τον αγρότη μας οκνηρό. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το πατροπαράδοτο όνειρο να αποκτήσουμε κατοικία μετατράπηκε σε αρρωστημένο όνειρο να αποκτήσουμε χλιδάτη (τορνευτή) πρώτη και έπειτα δεύτερη.

Ασφαλώς μπορούν να εκφραστούν αντιρρήσεις όπως: «Και πού γνωρίζαμε εμείς το σχέδιό τους δια των επιδοτήσεων;» (αγρότες). «Και πού γνωρίζαμε ότι θα μειωθούν τόσο οι αποδοχές μας ή ότι θα μέναμε άνεργοι;» (κινδυνεύοντες να χάσουν το ακίνητό τους). Ασφαλώς την κύρια ευθύνη φέρουν οι διαχειριστές της εξουσίας, οι οποίοι υπηρέτησαν το σχέδιο οικονομικής υποδούλωσης της χώρας και εξαθλίωσης του λαού μας! Μόνον όμως ο δημαγωγικός λόγος απαλλάσσει πλήρως τον λαό. Ο λαός μας εγκατέλειψε την πίστη του και τις παραδόσεις και στράφηκε προς τους δημαγωγούς που επί σαράντα χρόνια τον παραμύθιασαν. Έχει λοιπόν κι αυτός ευθύνη.

Η εισπρακτική αδυναμία των κυβερνώντων, παρά τις σημαντικές μειώσεις του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, παρά τον καταποντισμό των υγειονομικών και κοινωνικών παροχών, όχι μόνο δεν πραΰνουν τους δανειστές μας, αλλά τους καθιστούν περισσότερο άγριους στις απαιτήσεις τους! Γνωρίζουν πως επενδύσεις δεν θα γίνουν (άραγε δεν το γνωρίζουν και οι κυβερνώντες μας;), συνεπώς για να εξοφλήσει η χώρα μας πρέπει να εκποιήσει όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο (όχι βέβαια των προστατευομένων από το σύστημα πλουτοκρατών). Φόρος επί της γης, άσχετα αν αυτή αποφέρει ή όχι εισόδημα στον κάτοχό της! Φόρο στις σταβλικές εγκαταστάσεις (στα κοτέτσια κατά άγιο Κοσμά). Κι ας συνθλίβεται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων και πολυεθνικών εταιρειών. Φόροι επί φόρων στα ακίνητα (στα παράθυρα κατά τον άγιο Κοσμά) εισπραττόμενοι κατά διάφορους τρόπους!

Λύσσαξαν οι δανειστές μας, επειδή ο λαός μας είχε ένα όνειρο: Να κτίσει ένα σπίτι ή να αγοράσει ένα σπίτι για κάποιο παιδί του. Κακό το όνειρο, καθώς οι λαοί της Δύσης, οι πολιτισμένοι, γεννιούνται και πεθαίνουν σε ενοικιαζόμενα, που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες ακινήτων. Και τώρα δίδεται (;) η μάχη για τα ακίνητα που απειλούνται με πλειστηριασμό! Τι θα απογίνει, θα το μάθουμε σύντομα. Πάντως δεν έχει διαψευσθεί ότι τράπεζες της χώρας έχουν πωλήσει τα «κόκκινα» δάνεια σε γερμανικές. Πολλοί οι κάτοικοι του εξωτερικού, οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν οικία σε τιμή ευκαιρίας στην ηλιόλουστη χώρα μας!

Άλλος όμως είναι ο κύριος στόχος των αρπακτικών: Ο δημόσιος πλούτος της χώρας, για τον οποίο οι ασκούντες την εξουσία παραπλανούν την κοινή γνώμη, όπως στην περίπτωση του χρυσού στις «Σκουριές» της Χαλκιδικής. Όμως δεν θα προφτάσουν να μας τα πάρουν. Ο άγιος Κοσμάς προφήτευσε:  «Θα σας ρίξουν πολύ παρά (σ.σ. θα σας δανείσουν μεγάλα ποσά). Θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν»! Συνέλληνες, ας έχουμε θάρρος.

 

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», 02-12-2013

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.