3 σταυροί 3 θελήματα … 2 τάσεις

3 σταυροί 3 θελήματα … 2 τάσεις

 

Του Κ. Μ.

 

Με αφορμή όσα τελευταία συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο,  είναι προφανές πως ανάλογα με την ‘'συχνότητα'' στην οποία συντονιζόμαστε, μας οικειώνει με Τον Λόγο, τους λόγους ή μετέχουμε (σε πράξη και θεωρία) στον αντίλογο, δια των θελημάτων μας και των βιωμάτων των ‘'σταυρών'' που πάνω τους εξαρτούμε την ζωή μας…

Μπορεί να διακρίνονται στον κόσμο 2 ακραίοι σταυροί και ένας μέσος, αλλά τα 3 θελήματά ‘'μας'', πρέπει να οριστικοποιηθούν και να αποφασίσουμε ο καθένας για τον εαυτό του και συλλογικά σαν Ελλάδα, επιτέλους την συμφέρουσα τάση και προοπτική.

Ας πιάσουμε όμως τα πράματα από την αρχή.

Στην Αγία Γραφή, αναφέρεται ότι στην αρχή ο άνθρωπος, ο λόγος ήταν μέσα Στον Λόγο. Μέσα στον παράδεισο και λογικό Παράδεισο/Λόγο-Χριστό. Ακολουθώντας όμως την φυγόκεντρο, έκανε φαινομενικά το θέλημά του (βρώση απαγορευμένου καρπού) ενώ στην πραγματικότητα έκανε το θέλημα του αντιδίκου μας με αποτέλεσμα να εκπέσει στο απέναντι. Συνεχίζοντας να ακολουθεί το εξοστρακιστικό θέλημα του αποστάτη, και με τον φόνο του Άβελ από τον Κάιν, στήθηκε ο άνθρωπος κατέναντι του Παραδείσου.

Οι 2 τάσεις ευνόητα είναι η κεντρομόλος και η φυγόκεντρος. Οι 3 στάσεις που μπορεί να εντοπιστεί ο άνθρωπος, είναι η μέσα (αγιασμός) η έξω αλλά απέναντι (ορθός προσανατολισμός) και τέλος η πάλι έξω, αλλά κατέναντι, που είναι ανάστροφη και καθόλου φωτιζόμενη από τον έναν ήλιο ζωοδότη, σε ευθεία αναλογία φωτισμού από Τον Ένα Τριαδικό Θεό.

Με το παρακάτω σχήματα, κάπως ενδεικτικά.

 

Μέσα

 

 

Απέναντι

 

 

Κατέναντι

 

 

Και πάλι, στο μέσα ο άνθρωπος φωτιζόταν /φωτίζεται από το Ανέσπερο Φως, που ενδεικτικά αναβλύζει από τον Πανάγιο Τάφο ΜΟΝΟ στον Ορθόδοξο Πατριάρχη κάθε Μ.  Σάββατο.

 Στην στάση/θέση που είναι απέναντι, φωτίζεται από τον Έναν αλλά πύρινη ρομφαία στρεφομένη του απαγορεύει την είσοδο και τέλος

κατέναντι ο ‘'φωτισμός'' προέρχεται από την σελήνη και τους αστέρες, εκπεσών από την μονοθεΐα στην πολυθεΐα, σύμφωνο με το απολυτίκιο των Χριστουγέννων οι τοις άστροις λατρεύοντες…. στη συνέχεια αναφέρεται ότι …υπό Αστέρος εδιδάσκοντο Σε προσκυνείν και Σε γινώσκειν εξ ύψους Ανατολής… .

Κι αυτή η τάση είναι κεντρομόλος και επιστροφή του νου (και χου, καθ'ολοκληρία) στον Νου.

Με την παρουσία του νέου ΑΔΑΜ (που τα αρχικά του δηλώνουν προσανατολισμό Ανατολή – Δύση – Άρκτος – Μεσημβρία) ο προσανατολισμένος ορθά/ορθόδοξα άνθρωπος ακολουθεί την κεντρομόλο, την άνω πορεία, την επιστροφή δια του θελήματος του Θεού, που θέλει… τους πάντας σωθήναι (εκ του σώος / ολοκληρωμένος) και εις επίγνωσιν Αληθείας ελθείν.

…Και γνωρίζει ο άνθρωπος ότι δια των μυστηρίων της Ιεράς Εξομολογήσεως (αφού προηγηθούν η Βάπτιση, το χρίσμα…) δύναται να μετέχει ξανά του Παραδείσου, αφού ο τρώγων μου την Σάρκα και πίνων μου το Αίμα, εν εμοί μένει, καγώ εν αυτώ…

Προηγούνται χρονικά αλλά και πνευματικά τα Χριστούγεννα, και έπεται η έξοδος. Η έλξις και ανέλκυσις με την χειραγωγία Του Κυρίου του νέου ΑΔΑΜ ( κάθε ανθρώπου-ΑΔΑΜ) στην Ανάσταση.

Φυσικά προ αυτής της ποθητής κατάστασης, προηγείται, φυσικά η Σταύρωσις. Ακόμη για να μην πούμε καίρια και ΜΟΝΟ, η σταύρωση του θελήματός μας, η συμφωνία του γενηθήτω το άγιο και πάνσοφο θέλημά Σου, από το προηγούμενο ‘'λογικό'' γενηθήτω το θέλημά μου, αλλά και το παράλογο, γενηθήτω το θέλημα του αντιδίκου.

Το 2 σαν λόγοι μέσα στον Λόγο (παραδείσια κατάσταση), το 5 σαν έξω, αλλά  απέναντι και ορθά, κατοπτρικά ως προς ευθεία και το ς ως έξω αλλά κατέναντι κατοπτρικά ως προς σημείο, είναι ενδεικτικά της γεωμετρίας που κάπως δια αυτής ψηλαφείται η Αλήθεια, αφού εν εσόπτρω και εν αινίγματι γνωρίζουμε….

2
 –
5
.
ς

Με τα θελήματά τους…

Οι δε αναλογούντες 3 ‘'σταυροί'' σε συνάφεια και ενέργεια και συντονισμό με τα 3 θελήματα, είναι

Ο ορθόδοξος Του Κυρίου μας (ως πρόσωπο) και γενηθήτω το θέλημά Σου, όχι ως εγώ θέλω, αλλά ως Εσύ Κύριε 

Μια διαρκής προσ-ήλωση (συσταύρωση που προαναγγέλει ανάσταση). (ψηλαφητά και ως προς τον χρόνο).

Ο ισοσκελής ελληνικός αρμονικός της ισορροπίας και ειρήνης, απρόσωπο μεν ως γεωμετρικό σύμβολο, αλλά σε ευθεία προβολή και συσχέτιση με τον Σταυρό Του Κυρίου, καθώς το θέλημα είναι ομόρροπο. Ειρήνη, ελευθερία, σοφία ακριβής και αληθής και όλες οι καλώς λίαν διευθετημένες ανθρώπινες (και άνω θρώσκουσες) αρχές και αξίες. Ισορροπία και αρμονία, πόθος όλων των πολεμουμένων, αλλά φιλειρηνιστών. Και Ο Κύριος χαρίζει την άνωθεν ειρήνην (την υπερ νουν) τοις ποιούσιν ειρήνην.

Τέλος κάτω, δυστυχώς, είναι ο αγκυλωτός. Ο βίαιος και ακραίος που ‘'γυρίζει'' τον άνθρωπο και τις καταστάσεις, κατά το δοκούν του φέροντος. Τον φορούσαν οι αρχαίοι δικαστές της Σπάρτης για να αποκαταστήσουν την επιτελεσθείσα ανομία/αμαρτία. Είναι το κάρμα και το δάρμα (για τις ανατολικές προσεγγίσεις) που ψάχνουν εναγωνίως ισορροπίες. 

Ψάχνουν την ελληνική σοφία και πρόταση ζωής, αλλά πολλές φορές αστοχούν, γιατί η κινητήριος δύναμη ΔΕΝ είναι γενηθήτω Κύριε το θέλημά Σου, αλλά το γενηθήτω το θέλημά ΜΟΥ εκπίπτοντες σε μαγεία, παγανισμό, ανάποδα πεντάκτινα, συμ-μορφούμενοι δυστυχώς με την φυγόκεντρο δύναμη, η ΟΨΙ τους (και η μορφή τους) δαιμονιώδης αντί για λαμπρή και αγγελική που προτείνει η κεντρομόλος, πάντα ανάλογη του καθενός η μορφή με τον ΟΦΙ που ακολουθούν… έρποντα πρώτο εωσφόρο ή όρθιο κρεμασθέντα (με προτύπωση επί της ράβδου του Μωϋσέως… ).

διαλέγουμε λοιπόν τάση και προχωράμε…  

Πλησιάζει το ηρωικό ΟΧΙ της 28ης Οκτ και η ευλογημένη προστασία της Παναγίας μας Σκέπης. Στην ανάρτηση ένδοξο παρελθόν και ελπιδοφόρο (υπό προϋποθέσεις) μέλλον

Φαίνεται πάλι το άκρον (αγκυλωτός σταυρός), το μέσον (αρμονία, ισορροπία και κατά Θεόν ειρήνη ΜΕ ελευθερία) και η ευλογία Του Κυρίου, που δια της Ορθοδοξίας μας προτείνει, όχι μόνο το πέρασμα από το απρόσωπο στο Πρόσωπο, αλλά και το αήττητο Του Σταυρού). 

Οι 3 σταυροί, τα 3 θελήματα και οι 2 τάσεις, με το σχήμα ενδεικτικό.

…Μετά την πυκνή παραπάνω παράθεση ή για όσους ήδη τα γνωρίζουν βαρετή (και συγγνώμη) , ας διαλέξουμε με ελευθερία το συμφέρον σταυρό, το συμφέρον θέλημα, την συμφέρουσα τάση (τάνυσμα) με ευχή, η ολκάς των θελόντων σωθήναι, αμήν να μεσιτεύσει.

 

[προσωπικά, συλλογικά, πολιτικά, κοινωνικά και σε κάθε δραστηριότητα που θέλοντας ή μη, αντανακλάται στον άνθρωπο. Απόδειξη; Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, η όχι και τόσο μακρυνή ιστορία πολώσεων, εθνικισμών και πρόσφατα εντασσόμενοι και οι διεθνιστές ακραίοι …. Ένας αγώνας μετάβασης και μετάστασης στο σώζων Κέντρο με παράλληλη αποφυγή των άκρων…].

ΠΗΓΗ: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012, http://hellasorthodoxy-kmyst.blogspot.gr/2012/10/3-3-2.html

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.