Γράμμα του Σάβ. Μιχαήλ στον Περ. Κοροβέση

Γράμμα του Σάββα Μιχαήλ στον Περικλή Κοροβέση

 

Του Σάββα Μιχαήλ

 

Αγαπητέ μου Περικλή.

Από τον καιρό της δικτατορίας και για δεκαετίες μετά, οι δρόμοι μας κατά καιρούς διασταυρώθηκαν, άλλοτε συμφωνώντας, άλλοτε διαφωνώντας αλλά ευρισκόμενοι πάντα από την ίδια μεριά του οδοφράγματος, όπως λέμε εμείς οι «Παλαιοκομμουνιστές».

Αυτή τη φορά, συμφωνούμε: Πολύ καλά έκανες κι έθιξες το ταμπού του 1989-90 και της διαφθοράς μέσα στην ίδια την γραφειοκρατική Αριστερά που συμμετείχε στο αίσχος των συγκυβερνήσεων και που τώρα σκληρίζει όταν της το λένε. Από μιαν άποψη κατάφερες να επιτευχθεί η ενότητα όλων των γραφειοκρατών της Αριστεράς της ταξικής συνεργασίας, είτε βρίσκονται στην Κουμουνδούρου είτε στον Περισσό!

Γιατί ουρλιάζουν μετά 20 έτη; Το ζήτημα δεν είναι μόνον η κατηγορία ότι τα πήρανε κι αυτοί από τη Ζήμενς. Εάν είναι καθαροί τότε μπορούν να καταφύγουν σε μια παλιά καλή διαδικασία του κινήματος: να θέσουν όλα τα σχετικά ντοκουμέντα και τις απαντήσεις τους σε ανοιχτό δημόσιο έλεγχο από μια Εργατική Επιτροπή Έρευνας με προσωπικότητες γνωστού κύρους κι αποδεκτούς από κάθε πλευρά. Φυσικά είναι από δεκαετίες αποξενωμένοι από παρόμοιες παραδόσεις άμεσης εργατικής δημοκρατίας.

Εάν φωνάζουν εν χορώ ενάντιά σου σήμερα είναι γιατί ετοιμάζονται για τα ίδια. Ο Λεωνίδας Κύρκος – αρχιτέκτονας μαζί με τον Φλωράκη του αίσχους του 1989 – σκίζει τώρα τα ιμάτιά του για το «βδελυρό παραμύθι» του Κοροβέση και την ίδια στιγμή, στο ίδιο κείμενο ζητά ξανά κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ.

Διάφοροι κύκλοι της άρχουσας τάξης, μπροστά στην απίθανη οικονομική κρίση του καπιταλισμού και την απαξίωση του πολιτικού τους συστήματος προωθούν διάφορα σενάρια κυβερνητικών σχημάτων συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ, Οικουμενική κ.ά.). Κι εσύ Περικλή μου τους χαλάς αυτόν τον χυλό!

Τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Εάν τα ύστερα τιμούν τα πρώτα, η τωρινή σου ηθική-πολιτική στάση τιμά την πάλη σου άλλοτε με τους Ανθρωποφύλακες.

 

Συντροφικά

Σάββας Μιχαήλ,  22 Αυγούστου 2009

 

ΠΗΓΗ: Ημερομηνία καταχώρησης 09-09-2009-01:18:29,

http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=6959

Σημείωση: Οι υπογραμμίσεις έγιναν από τον admin

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.