Η Χρυσή Αυγή, η ΔΕΑ και τα "μακεδονικά" στρατά

Η Χρυσή Αυγή, η ΔΕΑ και τα "μακεδονικά στρατεύματα" των Σλαβομακεδόνων…

"Καπελώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ"  ή  "Ποιός ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς;"

 

Από τον «Πόντος και Αριστερά»

 

Δυσκολευτήκαμε να αποφασίσουμε να κάνουμε αυτή την ανάρτηση! Βλέποντας όμως την άγρια χρήση ενάντια στον ΣύΡιζΑ, από την ακροδεξιά, της ανόητης πολιτικής του αυτοακκιζόμενου ψευτο-αντιεθνικιστικού μόνοφθαλμου χώρου, αποφασίσαμε να θίξουμε το θέμα, πιστεύοντας ότι είναι εγκληματική η ανοχή της νέας εθνικιστικής κατασκευής που βρίσκεται σε εξέλιξη και  λέγεται "μακεδονικό έθνος", μαζί με το αντίστοιχο  κράτος της κατασκευής αυτής που λέγεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας" (και στέλνει το αναπόφευκτο μήνυμα στους Αλβανούς της χώρας ότι είναι παρίες εφόσον δεν είναι "Μακεδόνες")….

Έτσι λοιπόν, το  Σάββατο 17 Μαΐου η "περήφανη" ΔΕΑ ("διάσπαση" του "ηρωικού" ΣΕΚ – αστική πρωτοπορία της εργατικής τάξης – που θα έφερνε την ταξική λευτεριά…. αλλά διασπάστηκε!!!) μαζί με τα  εξίσου ηρωικά και περήφανα τμήματα της μικράς πλην εντίμου χώρας [Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα]… μαζί με σλαβομακεδόνες συντρόφους τους θα διαδηλώσουν στο κέντρο των Σκοπίων για το δικαίωμα των Σλαβομακεδόνων να λέγονται "Μακεδόνες" για το δικαίωμα του κράτους του να λέγεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας" με αντάλλαγμα να απαιτηθεί η   "απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ".

  Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, από την ιστορία γννωρίζαμε ότι όντως κάποτε είχαν βρεθεί μακεδονικά στρατεύματα στο σημερινό Ιράκ, αλλά αυτό είχε συμβεί το 333 π.χ. όταν με τη μάχη της Ισσού οι Μακεδόνες κατενίκησαν πλήρως και οριστικά τους Πέρσες.

Φαίνεται ότι οι πρόγονοί τους ξαναβρέθηκαν στα ίδια χώματα κάποιες χιλιετίες μετά και οι έντιμοι φίλοι από την Αθήνα διεκδικούν την αποχώρησή τους. Μήπως να πάρουν και την Μακεδόνισα Κλεοπάτρα μαζί τους; Τί Ιράκ, τι Αίγυπτος; Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη;

Η ακροδεξιά  χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο γεγονός για να χτυπήσει το Σύριζα. Νά ένα παράδειγμα: Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της "Μακεδονίας"

Είναι αλήθεια ότι από παλιά ο χώρος της ΔΕΑ και των διάφορων τροτσκιστογενών δυνάμεων που έχουν (και δείχνουν) την υπεροπτική αίσθηση  ότι αποτελούν την αποθέωση του ανθρώπινου πνεύματος και της επαναστατικής ευαισθησίας, είχε κάποια κολλήματα σε σχέση με τους Σλαβομακεδόνες. Κολλήματα που τους οδηγούσαν να κάνουν τα "στραβά μάτια" σε πρωτοφανείς για το σήμερα κοινωνιολογικές διαδικασίες κατασκευής έθνους και εθνικιστικές μεθοδεύσεις.

 Και αυτή η στάση επεκτεινόταν και στο χώρο της ιστορίας. Χαρακτηριστική είναι η ανοχή από αυτούς τους ακραίους αντιεθνικιστές, του σλαβμακεδονικού εθνικισμού, είτε όσον αφορά το βουλγαρικό "εθνικοεπαναστατικό κίνημα του Ίλιντεν" που το βάφτισαν "εθνικά μακεδονικό", είτε τη συμμετοχή Σλαβομακεδόνων αγωνιστών στον ΔΣΕ, όχι για πολιτικούς και ταξικούς λόγους αλλά απλώς για εθνικιστικούς.

Αυτά τα περί  των μαϊμού-Μακεδόνων του Ίλιντεν τα γράψαμε σε άλλο κείμενό μας. Δείτε το: http://pontosandaristera.wordpress.com/2012/03/25/bastardes-solun-psycho/

Για τη σλαβομακεδονική παράνοια, δείτε:

-O "χώρος" και το Σλαβομακεδονικό Ζήτημα

-Συναντήσεις στου Σαραντάκου: "Τουρκοχριστιανοί"-"Σλαβομακεδόνες ακροδεξιοί" και άλλα…….

-Σλαβομακεδονικές ανοησίες

-Μέγας Αλέξανδρος: Το κιτς, του κιτς, ω κιτς !

-Φίλιππος ο 2ος : Ο πρώτος Σλαβομακεδόνας ολυμπιονίκης !!!

-Οι Σλαβομακεδόνες και η υπέρτατη ευτυχία …

-Οι Εβραίοι για το Μακεδονικό

 

ΠΗΓΗ: 13/05/2012, http://pontosandaristera.wordpress.com/2012/05/13/hrisi-avgi-dea/#more-13699

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.